Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Uuuu..long distance relationship sure is challenging

Saturday, May 23, 2009 | | 0 comments

Latest picture of Cembam taken during her visit to ceebrate my birthday last March. Taken after we watched Geng movie at Alamanda. I cooked for her that day...ehehehe..I know, I'm such a romantic guy..ekekeke

We kinda afraid that our wedding pictures would not going to be as nice as we expect. Both of us are not photogenic face type. We could hardly give a killer smile. We both sucks at smiling..ekekeke..We are just going to bear with it and try our best to smile as gorgeous as possible during our big day.

It's kinda boring during the weekend for this kind of long distance relationship and I am so used to having a great time with my girlfriend anytime I wanted to. But now, we need to have our own plan to make ourself entertained every weekend. But the best part of it, I could play a lot in the weekend without having to worry about my GF who might sulk because I spend time playing sports with my friends rather than dating with her..ehehee

read this entry further~~

Mesej dari Cembam 1

Wednesday, May 20, 2009 | | 1 comments
20 May 09 - 07:35 a.m, Bru pas nangis..kne smash dgn cg yg susun jadual xtra klas..binci sgt kt dia..ptut la cg len x suke kt dia.


Meseg yg aku terima pagi2 time aku masih di atas toto aku. Hahaha..sian Cembam. Dia ada bgtu pasal cikgu ni yg susun jadual extra class utk cuti sekolah yg akan datang ni. Cikgu ni leh wat kptusan wat mggu kedua sbb geng2 dia takleh minggu pertama. Padahal ramai yg nk minggu pertama.

Mggu kedua payah skit..sbb tgh2 mggu cuti..cam nk plan cuti utk anak2, balik kampung pn payah la. Kalau mggu pertama, habis je leh cuti smpi bukak sekolah.

Cembam cakap dia bgtu kawan baik pada cikgu ni yg ramai mintak minggu pertama. Skali kena smash plak..siap kata Cembam kutuk dia kat belakang. Ekekeke..Takleh byg lak Cembam gaduh mulut. Being a teacher, rasanya Cembam dh develop kemahiran berkomunikasi n yang pasti..mesti byk mulut la dia pasni...ahahaha..tak suke tak suke..

Tadi dia meseg lg katanya ramai kena smash sebab cikgu tu tgh bad mood. Dia fail ujian PTK..ekeke..Kira emosi dibawa ke tempat kerja dan dilpaskn pada rakan2 la ni..huu..sian Cembam.

Cuti skolah ni harapnya Cembam leh dtg KL. Kena plan betul2 sbb kawan2 aku pn masing2 wat kenduri kawin..huuuu...
read this entry further~~

Memorable text message

Monday, May 18, 2009 | | 3 comments
6th Nov 06 - Act aku pn tgu ko ajak dlu..aku xtau cmne nk ajak ko..lain kali aku ngalah k..xwat lg.


A message I received from Najwa around 2 years ago. It's not long after our official relationship begun. I'm the kind who believes in 'gives and takes'. A fair compassion towards others. And the same goes to 'asking out'.

I've already asked her out couple of times before. And during that particular date, I was hoping that she could be the one asking me out. I know that for you it doesn't bring any difference. BUt for me, yes.

I feel a sense of being wanted when she asks me out. Being loved and missed. Hehehe.. Sometimes, guys also wanted to be pampered like the girls and I'm not asking the bizarre one ain't I? That day, I've already given all the hints I could give to her that I wanted her to ask me out. But she's so slowwwww.

At the end of the day I sent her sms saying that I was hoping that she would ask me out. That's when she texted me that SMS. =]. Hee..memorable SMS for me. It's a beginning of a great gives n takes..=]
read this entry further~~

Ganu??tak dapek

Monday, May 11, 2009 | | 5 comments
Tak jadi pergi Ganu...huuu..sedey banget sehhh!!! Tapi nk buat camne..salah aku gak..tp salah aku tu diakibatkan oleh salah pengurusan bas gak...argghhh!! Malas nk citer byk2 sbb dh citer detail kat main blog aku. Nak sedapkan ati, 'mungkin ada hikmahnya aku tak dapat pi'.

Cincin Cembam yg aku betulkan...tak dapat nk bagi. Perfume yg aku belikan pn tak dapat nk bagi. Mintak cembam dtg KL cuti skola ujung bulan 5 ni. Tgok la camne..
read this entry further~~
| | 0 comments
Tak jadi pergi Ganu...huuu..sedey banget sehhh!!! Tapi nk buat camne..salah aku gak..tp salah aku tu diakibatkan oleh salah pengurusan bas gak...argghhh!! Malas nk citer byk2 sbb dh citer detail kat main blog aku.
read this entry further~~

Nk ke Ganu

Thursday, May 07, 2009 | | 2 comments
Hari ni bangun pg takleh tdo balik subuh. sbb tak prepare pa lagi..baju kat baldi perlu dibasuh...bilik semak..emmm..takpelah..ahahaa!! Kamera sume dh set dlm beg. Tggl baju2 utk dipakai dh gadget2 lain. Sweater takleh lupa gak.

First time aku gi lawat Cembam. Aku pn tak tau what to expect. Yg pntg aku nk gi taman islam yg ada masjid kristal tu. Nak amek gambar cantek2...ehehe. Makan seafood banyak2 dan hopefully free..akakakaka!!!

Dulu sblum cembam dihantar ke Ganu kitorg bincang nk lawat scra bergilir. Bulan ni cembam dtg kl, bulan depan aku gi Ganu. Tp sebab cuti yg berlainan..mmg payah sangat nk bajet masa. Cembam pn kadang cuti sekolah ada hal. Ni aku dpt cuti hari jumaat, pergi je lah. Lg pn nk bg cembam cincin yg aku betulkan. Dia pegi kasi cabut itu berlian daa....

Malam ni naik bas express SANIIII...
read this entry further~~