Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Weekend wihout wife

Sunday, April 25, 2010 | | 5 comments
Huu~~ I'm almost at my end of salary. Another week to go before April's paycheck. Due to that, the trip to visit my wife for this weekend is a No for me. That makes it Cembam's turn to come and visit me. But, she has an event to be attended at her school. So, it ended up into a conclusion that we are not gonna be spending this weekend together.

Sigh~~~~



A challenge that needs to be faced by a long-distance couple especially with a difference weekend days. Usually when I paid Cembam a visit, the Sunday would be spent alone inside her room. If her housemate was not home, that I could lazing around in the living room and cooked the rice while waiting for Cembam finished her school.

Then we would have lunch together, pray together and lazing around watching Astro or having our siesta while waiting the time I need to hop on the bus and heading KL. So missing her
read this entry further~~

My hump..my hump my hump my hump..check it out

Friday, April 23, 2010 | | 7 comments
Kami sedang berbaring-baring atas katil lepas bangun pagi dan semayang subuh jemaah bersama. Tiba-tiba bercakap pasal bontot.


Cembam : eh, wah...pejal tu bontottttt

Aku : of courseeeee. lagi seksi dari bontot kau

Cembam : compare-compare. sambil wife ku pun ikut meniarap

Cembam : alaaaa...bontot orang tak naik pun. bontot dia naik tuuu

Aku : Hehehe..dah cakap kan bontot aku lagi seksi dari bontot kau..ahahahaha

Leisure talk among married couple. Hehehe. We was staying overnight at the chalet around Ateh's office after my wife's car was hit at the back by an unknown car which just sped away leaving them by the road. My wife and her sister couldn't even get the number nor what type of car that hit them.

Pity. Read more here.
read this entry further~~

A month married~~

Thursday, April 15, 2010 | | 8 comments
This morning Cembam texted me. I read it when I just woke up from my sleep;

"Arini dah genap sebulan kawen la...heee..bahagia tak kawen dengan aku?"

Aku yg sedang mamai, punched the number and replied to her;

"wah..sebulan baru. Haha..emmm bahagia tak ek..emmm..gosok gigi dulu la..ahaha"

Ekekeke..sometimes, some questions are best to be left unanswered. Ekekeke. Hmm..a month has passed. So far, the marriage life is not fully experienced yet as we are still living under the separate roofs. But the challenge to fulfill my wife request visiting her every weeks seems to be needing a lot of effort, financially and timely as well. The difference weekend adding up the icing on it.

loved 
Us, while waiting for the mak andam to finish make-up my sister before it's Cembam's turn.

Far the past one month, Cembam managed to adhere to my simple request. Kissing my cheek everytime I felt I need one, packing up my stuff when we were about to leave the house. But sometimes I'm the one packing up her things though..hmm.thumbs up for me~~, making me drinks everytime I feel thirsty and lots more. I felt so having a wife. Hehehe.

But there are also several things she still need to adapt. She always forget to shake and kiss my hand. When I was opening the door for her after her school ended and when I fetched her from the LRT station in the car. Usually I would said something sarcastically like;

"Dah la balik sekolah tak salam Laling, tanya benda bukan-bukan terus"

Hehehe..I bet she will get used to it slowly. Anyway, it's a nice thing to have your soul completed. I always hope and pray that no one would ever stand between us and shakes our marriage. We want to be happy, romantic and full of love all the times. Amiinnnn~~~
read this entry further~~

My first celebrated birthday with my family

Thursday, April 08, 2010 | | 5 comments

Late update. Habis kenduri belah Terengganu, kami dh lama plan nk balik hari Rabu 17hb. Kiranya stay 3 hari juge la kat umah in-law lepas kenduri tu. Siapkan and bersihkan apa yg patut sume. Mak and ayah mertua pun dh bagi kebenaran untuk balik awal skit instead of gerak sekali ke Sabak Bernam. Aku nk tolong2 kat umah. Sebab anak laki aku sorang je. Adik laki aku takde.

Kebetulan mmg esoknya plak 18hb birthday aku. So tolak 17hb petang tu tido S.Alam umah adik aku. 18hb tu dalam kul 12 tengahari kami ke LCCT ambek Osman yg baru smpi dari Brisbane. Dia datang utk kenduri kami dan bawa kak wa balik Ausie. Aku sempat gak la ikat bumper depan keta wife aku. Langgar tayar pecah lori yg melintang tgh2 jalan. Mana nampak, gelap..aku kat lane paling laju. Cebisan tayar tu plak meluru arah aku. Hmmphh..langgar je la. Tp sebab bumper SE rendah..pecah.

Sampai umah kuarga sambut. Tengok pelamin dh siap. Masa ni lgsug lupa yg sebenarnya pelamin tu aku mintak silver atau grey je latar blkg, so warna baju akan timbul. Tapi lupa langsung. Mahgrib camtu abah balik dari pekan ngan adik. Upanya abah belikan kek harijadi aku. Adik2 and akak aku jeles je.


"Tak pernah-pernah abah beli kek tau", kata adik
"Well..anak kesayangan", aku jawab kasi panas lagi..ahahahhaa.

So malam tu sempat la wat upacara potong kek. Tapi buat gitu2 je sebab sibuk ngan persiapan kenduri. Ada sepupu2 kecik tu..haa..perabih la kek tu. Aku dh tak minat dah nak makan sejak tahun lepas projek asal roll-out je dapat kek..muak dah..secret recipe ke apa..tetap muak dah.

Birthday 4


So ni antara gambar2 yg adik aku amek. Ada yg out of focus. ada yg gelap..noise terus aku boost terang. Tp takpe la..moment yg dicapture tu tetap indah. ehehehe.Sori ye Cembam, kena letak stoking tangan pelesu. Laling mau izinkan letak kat tenet, takut tak cukup pahala nak cover. Ekekekeke


Mekasih ye abah, belikan kek utk anak mu yg kacak comel dan baru kawin ni. Hehehehe...

Cembam kena buli suh kiss aku..ekekekeke. Oh ye. Rasanya ini kali pertama aku nye birthday di sambut dengan famili..hehehehe. Mmg memorable.

read this entry further~~

Resepsi Seberang Takir

Tuesday, April 06, 2010 | | 2 comments
Arkkk~~~ Aku bawak keta petang semalam ronda2 kampung Binjai, Kemaman ni cari port orang main takraw. Tp sudahnya mmg tak jumpa. Last2 pickup wife aku dari sekolah n gi carik makanan kat pasar malam situ..Tp tak malam la time pergi tu.

Petang ni pn mmg sangap aku dok umah. Takde tempat nk beriadah le. Camne le kome-kome leh lepak umah petang2 tak buat pape. Nk hadap laptop dh muak..nak hadap bini??ekekeke...dia kata mau tidur, jangan kacau..penat kat sekolah. Haaa...So, aku pn terlelap la juge kat tepi beliau, bangun pening sudah..sbb tu tak digalakkan tidur lepas asar ni.

Ok la, sambung versi ke 4 My Big Day. Abes nikah2 sume tu, aku siap2 kat homestay. Time tu pakcik sorang tanya bila stat. Bgtu la kul 2. Sekali dh smpi depan umah takde daaa..Makanya mmg famili2 aku yg ciput ni je la berarak. Tp kecuakan itu ilang bila tgok wife aku adik beradik dia 2 orang je tggu kat pagar. Wahh..cukup byak dh rombongan aku nk dibandingkan beliau. Ahahahahhaa~~~

Ni Along. Dia la yg paling rajin sekali. Masih single ye..Cantik, stable dan berkerjaya. Sempoi dan mesra. Mahu try anta la CV kat aku ek.

Senyum lebar Cembam dpt kawin ngan aku..ekekekeke.

Gaya senyum Cembam yg terbaik setakat ni. Ala2 model gitu

Turqoise3

Ayman dan wife yg sudi datang pada hari tersebut. Mekaseyyy~~~~

So gerak le aku Raja sehari masuk umah. Panas bhetttt pakai baju pengantin ni. Jadi bahan tatapan macam tugu kat muzium je haaa..Abeh tu gi makan beradab. Pakai tangan je. Lapar weh. Ada la udang goreng yang lazat aku bedal. Tp aku doa dah tau. Ahahaahaha~~~~. Eh, wife aku nyampuk lak tgh tulis entri "orang tak makan pn udang". Hahaha...jaga gincu..sapa suh..

Abeh makan ada pakcik yg mintak beransur. Famili pn beransur juga sebab diorg nk ke pasar payang dan ke masjid kristal. Aku dok luar sat tgok ada ke tetamu yg aku perlu salam2. Tp adat kat ganu lain, aku tkyah salam sangat..tak kenal pn. So msuk blik sat, shoot, belah kek and then aku tggu wife aku smyang n solek kali kedua utk outdoor.



Pose terakhir dlm bilik sebelum outdoor

Kami kuar dlm kul 6 pas siap mekap ke masjid kristal ditemani adik bongsu wife aku ngan sepupu beliau. Ada 2 lg psangan shoot kat situ. So tak kekok sangat la. Yg tak tahan tu time tengah posing ada makcik tu tanya, "ni model ke kawin betul?". Kami jawab la kawin betul, majlis baru lepas. Pastu aku bisik kat wife aku. "agak2 la model..tau la hensem dan cantik kan...wahahahahaha". Then tetiba lagi sorang makcik lalu, pass kamera beliau kat fotografer aku ckap nk bergambar..WAHHHHH~~~~ popular siut. tp bukan salah makcik tu nk bergambar, dh memang kami berseri meri kannnnn~~~

Masa ni ramai tgok ....segan. Tp bila ada yg kata dr jauh.."sweetnya". Terus OK je..ekeke

Turqoise8

Cembam was not helping..tak menginjak langsung masa aku angkat. Terpaksa bergantung pada keupayaan muscle bisep dan  tricep ku yg gagah ini.

Turqoise7

Turqoise6

Fuh..aku suke gambar ni. lagi2 selepas aku edit begini..ehehehe. Mesej dapat disampaikan

Time pose kat tepi pagar hadap sungai pn satu bot ni ramai2 lambai kat kitorang..wahhhh~~~~ siyes dia tak lambai pasangan yg lagi dua tu tau..so kami pn lambai la ala2 rajaaaaeeee~~~~ Ahahahaha~~~. Haaa..kauuu~~~ Femes gituuuu~~~. Tp matahari turun sangat cepat. Mula2 panas pastu tau2 dh gelap. Bila stat nk azan maghrib kami pn beransur pulang.

Masa ni fotografer shoot utk ambik candid moment. Smbil jln aku ckap kat Cembam "wat mcm besa..sembang something. Haaa..Malam ni camne?". Then Cembam jawab "eeeiii..takut la..tkyah dulu ek..". Ekekekekeke.

Time amek gambar ni la...satu bot sudah lalu smbil melambai..kami pn lambai balas la..ada gambar bot tu..tp gelap..tak edit lagi.

Kualiti gambar out skit..sbb gambar gelap. Dh edit to the max dah ni..

Turqoise14

Fuuhhh...mmg penat jadi pengantin. Kuarga aku lak buleh serempak gak ngan aku masa kat masjid kristal. Ekekeke..Diorg singgah beli kopok. Baju aku kat homestay. Jadi time kat umah mertua, aku set nk jamak takhir smbil tunggu mak mertua aku tapau kan makan malam utk famili aku. Smbil tunggu bodoh, mandi pn takleh kan..takde baju..aku gi la tolong ayah mertua aku yg dh pun sibuk2 basuh periuk besaaarrr tu. Ada 6 gak le..tonyoh..pakai singlet n suar butik. Ahahahahhaha.

Siap sume, aku anta mknn and mandi kat homestay. Then balik umah mertua sebab ada kawn wife datang. Fuhh..abis sume tu baru aku rasa penat. Terus masuk tidur..tutup lampu n dendangkan lagu Selamat Malam dr Faizal Tahir utk wife ku. Ekekekekeke~~~
read this entry further~~